קמין מסה הוא הקמין הכי נקי מזיהום בארץ.
לקמין מסה יש אישור תקן כמו לכל קמין מיובא ולמיטב ידיעתנו הוא הקמין עצים היחידי שמיוצר בארץ ויש לו אישור תקן של מכון התקנים.
קמין מסה בבדיקה מכון התקנים
בשנים האחרונות עולים דיונים חשובים בעניין העשן שנפלט מקמיני עצים. הדיון הפך ציבורי מאוד וגם עלו נתונים מדאיגים שמאשרים את החששות.
נמדדו יותר מ 50 גרם חלקיקים בשעה ברחובות של ישובים שונים בארץ. החלקיקים האלה נכנסים למערכת הנשימה ומזיקים לבריאותנו. המרחב הציבורי הופך למסריח וזה מייצר ריבים בין שכנים.
החלקיקים האלה הם חלקיקי עץ שלא נשרף. פשוט ככה.
ובכן, חלק מהעץ נשאר אחרי הבעירה כאפר אבל אם הבעירה לא מושלמת אז גם לא מעט מהעץ יוצא החוצה כעשן.
העשן הוא למעשה דלק שלא נשרף.
יש שלושה תנאים שתא בעירה צריך לבעירה מושלמת:
לא כ”כ מגניב לענייננו ואני אסביר למה דרך כמה מילים על אש.
אש היא ריאקציה מאוד חזקה ואינטנסיבית.
חמצן פוגש חומרים שונים שטמונים בעץ בטמפרטורות גבוהות ויוצר פיצוצי אור שגורמים לעוד טמפרטורה ועוד פיצוצים וככה עד שחומר הבעירה נגמר.
זה לא תהליך רגוע וכדי שהמשתמש יקבל הרבה שעות של חום מהתהליך הזה חייבים להאט אותו כי אחרת כל הזמן המשתמש יצטרך להוסיף עוד ועוד עצים כדי שהאש תמשיך וזה ממש לא חסכוני.
מורידים לה את כמות החמצן ואת הטמפרטורה, סוגרים את פתחי האוויר.
ואז אף אחד מהתנאים לבעירה לא מתקיים ולמעלה בארובה יש עשן מסריח. ממש כמו מפחמה.
וודאי שכן.
אבל כל אדם שנמצא בתוך הבית שלו ולא מריח מה קורה בחוץ רוצה כמה דברים:
כלומר – קמין מברזל, וזאת הנקודה החשובה, מושך את המשתמש לעכב את האש עד כמה שניתן, לסגור את פתחי האויר ותוך כדי זה לא יוכל אלא שלזהם את הסביבה.
גם קמין שיש לו תקן של תנור סביבתי ימשוך את בעליו לזהם.
מה שאנשים הבינו כבר לפני מאות שנים בארצות שבהן הטכנולוגיה פותחה זה שעדיף להתחמם מאבן ולא מאש.
אבן או אדמה יודעות להחזיק את החום במשך שעות רבות ולכן קוראים לחומרים אלה – מסה טרמית.
כמו שהאדמה במדבר חמה כמה שעות אחרי שהשמש שקעה.
מה שאנחנו עושים זה – יוצרים אש חזקה בתוך תא בעירה מחומר קרמי יצוק ומבודד, לתא הבעירה הזה יש צורה מיוחדת שמייצרת ערבול מושלם של גזים וחמצן במשך מספיק זמן
ואז עוטפים את התא בעירה הזה במבנה קרמי שיכול לאגור את החום החזק שנוצר ולאט לאט לפזר אותו בחלל.
והתוצאה – 20 שעות אחרי שכבתה האש המסה פולטת חום נעים ביציבות.
לא!!! בתכנון נכון של קמין מסה מספיק שעה וחצי של אש בשביל 20 שעות של חימום.
כן!!! מילוי אחד ל 24 שעות של תא בעירה לא גדול. מכאן החיסכון המדהים בעצים.
שימו לב – הטמפרטורה בתא בעירה של קמין מסה מגיעה בקלות ל 1200 מעלות. ובארובה 50 מעלות!!
נכון. אל המסה.
לכן, קוראים לזה קמין מסה.
זאת גישה אחרת לחימום.
הקמין הופך להיות התכשיט של הבית. הלב החם שאוסף את המשפחה, ספסלים, קירות, משענות מחוממות, בין חדרים , בין קומות, עם בישול ואפיה…..
וכמובן שתכנון אדריכלי נכון, ממש בשלבים הראשונים יכול למקסם גם את העיצוב וגם את החימום.
1.1 גרם לשעה של חלקיקים! ציון גבוה גם במדדים אירופאים
ו 7.5 חלקים למיליון של פחמן חד חמצני.
תנור ברזל מוציא 2000 חלקים למיליון לשם ההשוואה.
1. שקמין מסה בנוי כדי למשוך את הבעלים שלו להשתמש באופן הכי נקי כי ככל שנעבוד בבעירה מושלמת נקבל חום גבוה יותר שייאגר במסה הטרמית לזמן ממושך יותר ונקבל יותר שעות חימום.
2. שהחום לא מגיע רק מאש דולקת אלא שעות על גבי שעות ממסה טרמית ובמשך כל הזמן הזה אין אף בעירה. לא מושלמת ולא לא מושלמת. אין חלקיקים. יש חום בבית וארובה נקיה.
בתחילת הבדיקה הצוות עצר את המכשירים בחוסר ביטחון.
הם התקשרו למומחה שלהם ואמרו לו:
“משהו לא נכון, אין טמפרטורה בארובה, אין עשן,
התנור כאילו לא עובד או שהמכשירים לא עובדים.”
המומחה הגיע בדק ואמר
לא זה התנור הזה! הם בונים את הקמין שלהם מהחומרים האיכותיים ביותר שיש.